Ritmikus Gimnasztika Szakosztály

kép 1
kép 1
kép 1

2019 augusztusában tartotta meg az első edzéseket a ritmikus gimnasztika szakosztály Tolnán a Lovardában. Azóta is heti 2 alkalommal – hétfőn és csütörtökön - járnak hozzánk a kisebb-nagyobb tornászlányok edzeni. A legfiatalabb tagunk 5 éves, a legidősebb 19. Jelenleg több mint 40 sportoló tornázik a szakosztálynál, akinek a fele versenyeken is részt vesz.

Sportágunk rendkívül összetett: a versenyeken és a bemutatókon a lányok szőnyegen zenére mutatnak be koreográfiáka szer nélkül (szabadgyakorlat) vagy szerrel (kötél, labda, karika, buzogány, szalag) gyönyörű dresszekben. A tornászok edzésen sokoldalú képzésben vesznek részt, ami jó alap más sportágak későbbi elsajátításához is. Ritmusérzék, ízületi lazaság, koordinációs és kondicionális képesség – mind fejlesztés alatt van a foglalkozásokon.

A kezdő, tanfolyami csoport heti 2x45 percet edz, ők még leginkább csak általános képességfejlesztést, koordinációs feladatokat, egyszerűbb testtechnikai elemeket tanulnak és egyszerű koreográfiákat sajátítanak el. A középhaladó csoport tagja hosszabb edzéseken vesznek részt, szerekkel is dolgoznak és versenyekre készülnek fel szabadidő kategóriában – ők már több éve járnak hozzánk. A haladó csoport tagjai akár versenykategóriás szintre is eljuthatnak, ők nagyon komoly edzésmunkát végeznek.

Szakosztályunk célja alapvetően az, hogy a hozzánk járó kislányok életébe beépüljön a sportolás és a mozgás iránti igény. A heti kettő edzés leginkább a szabadidő kategóriás versenyzők nevelésére elegendő, ettől függetlenül néhány rendkívül tehetséges tornász ennél többre is juthat.

Ritmikus Gimnasztika Edzőink

Nagy Ágnes

Ritmikus Gimnasztika szakosztály vezető

7 éves koromban kezdtem az akkor még ritmikus sportgimnasztikának hívott sportágat Pakson. Sportkarierem csúcsán a magyar válogatott együttes kéziszercsapat tagjaként 1990-ben az Európa bajnokságon 5. és 6. helyet szereztem. Egyéni versenyeken a magyar bajnokságokon és diákolimpián dobogós helyezésteket értem el.

Angol-testnevelés szakos diplomával és sportedzői végzettséggel rendelkezem. A magyar ritmikus gimnasztika szövetség versenykategóriás bírói vizsgáját sikeresen letettem, több éve bíróként is dolgozom a versenyeken.

Telefonszám: +36-20-355-5906 nagyagi75@gmail.com

Kernerné Szauter Krisztina

Ritmikus Gimnasztika edző

5 éves koromban kezdtem el művészi tornázni Tolnán, majd a Paksi Sportegyesületnél 19 éves koromig RSG-ztem.

2021. decembere óta dolgozom a VlTAL SE RG szakosztályánál Nagy Ágnes mellett segédedzőként. A legfontosabb dolog számomra, hogy megszeretessem a gyerekekkel ezt a szép nőies sportágat, és olyan mozgáskultúrát ismertessek meg velük, amelyet a későbbi felnőtt életük során is hasznossá válhat.

Telefonszám: +36-30-396-2989 szauterkriszti@gmail.com