Bemutatkozás, kapcsolat

Úszás

Az Úszás Szakosztály


2018 áprilisában a Vitál Sport és Szabadidő Egyesület úszó tanfolyamaként kezdtük működésünket. Kis létszámmal és néhány oktatóval indultunk. Majd 2019 nyarán tartottunk először úszótábort, ennek köszönhetően növekedett a létszámunk az ősztől újra induló tanfolyamunkon.

Indulásunk idején fontos volt számunkra, hogy kiscsoportos létszámban, ezáltal hatékonyabban, a gyerekek igényeire szabva tudjunk oktatni. Ennek köszönhetően oktatóink számát is növelnünk kellett, a nagy érdeklődésre való tekintettel, illetve, hogy hűek tudjunk maradni a kezdeti szempontnak.

Jelenleg több mint 100 úszópalántával és 5 oktatóval büszkélkedhetünk. A foglalkozások heti két alkalommal, illetve 3 időpontban tarjuk. Az oktatás időtartama 45 perc.

Általában az úszásoktatáshoz a gyerekek 5-6 éves korban érnek meg (egyénfüggő), de ettől függetlenül a víz szeretetét és tiszteletét, jó, ha időben megtanulják a csemeték. Ezért is kezdjük a játékos oktatást már 100 centimétertől magasabb tanulókkal. Az oktatás során mindenki a tudásszintjének megfelelő csoportban tanul úszni. Emellett mindent megteszünk, hogy a tanítványaink a lehető legtökéletesebb technikát sajátítsák el. A kellő szorgalommal akár kipróbálhatják magukat a versenysportban is.

A szünidő hasznos eltöltésére első úszótáborunkat 2019 nyarán hirdettük meg saját úszópalántáink számára, majd 2020 nyarán, a nagy érdeklődésre való tekintettel már két hetesre szerveztük. A tábor keretén belül a gyermekek délelőtt és délután is vízi foglalkozásokon (úszásoktatás, játékos vízhez szoktatás, vízi játékok) vesznek részt, kibővítve szabadidős programokkal.

 Sajnos a járványhelyzetet miatt szüneteltetnünk kellett a tevékenységünket, de 2021 szeptemberétől folytatni tudjuk az úszás oktatást a Tolnai Tanuszodában.

Elérhetőségek


Kosztolányi Adrienn

Tel: +36205995303
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Lenge Petra

Tel: +36307270664
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kövess minket


Elérhetőségek


  • Cím:
    7130 Tolna Alkotmány u. 79.
  • Tel:
    +36-30-396-7146
  • Email:
    Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.