Bemutatkozás, kapcsolat

Tenisz

A Tenisz Szakosztály


Egyesületünk bérli és üzemelteti évek óta Tolna város teniszpályáit. Jelenleg büszkén mondhatjuk, hogy Tolna megye legnagyobb amatőr tenisztáborával rendelkezünk, mintegy 60-70 sportoló teniszezik nálunk. Nemcsak Tolna városából, hanem a környékbeli településekről is járnak hozzánk rendszeresen teniszezni. Ez annak köszönhető, hogy minden évben megszervezzük a városi amatőr bajnokságot, ami a 2020-as évben már 3 osztályban több mint 30 versenyzővel bonyolítottunk le. Az év során 4-5 alkalommal meghívásos páros tenisz tornákat is szervezünk, alkalmanként 12-14 páros részvételével. Végzünk tenisz oktatást is gyermekek részére, igyekszünk a fiatalokat aktivizálni, megismertetni nekik ezt a sportágat.

Az elmúlt öv évben a meglévő két salakos teniszpálya mellé sikerült egy harmadik szintén salakos teniszpályát építenünk illetve felújítanunk. Egy elhanyagolt gazzal benőtt régi salakos focipályát újítottunk fel, elhordtuk róla a humuszos réteget (kb 10 cm.), új salakot terítettünk rá, elterítettük, kiszinteztük és új teniszpályát hoztunk létre. A projekt a Magyar Tenisz Szövetség és a Tolna Városi Önkormányzat támogatásával valósult meg. A legnagyobb segítséget mégis teniszezőink összefogása jelentette, akik több napot dolgoztak esetenként 10-20-an a pálya építésén. A Magyar Tenisz Szövetség „Együtt a pályán” pályázata segített a megvalósításban.

Szeretnénk továbbra is megőrizni és növelni amatőr teniszezői bázisunkat. Nagyobb hangsúlyt szeretnénk fordítani a gyerekek oktatására. Teniszpályáink a helyi általános iskola udvarában illetve közvetlenül mellette találhatóak a gyerekek testnevelés órán is használhatják. Szeretnénk a fiataloknak lehetőséget biztosítani tenisz oktatásra. Nagyon szeretnénk a téli hónapokban sátorban teniszezni, erre sajnos csak a szomszédos Szekszárdon van lehetőségünk. A jövőben tervezzünk a teniszpályák és környeztünk tovább fejlesztését, komfortosítását.

Elérhetőségek


Schalli Ádám

Tel: +36309371995
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kövess minket


Elérhetőségek


  • Cím:
    7130 Tolna Alkotmány u. 79.
  • Tel:
    +36-30-396-7146
  • Email:
    Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.