Bemutatkozás, kapcsolat

Ritmikus Gimnasztika

 • Kezdőlap
 • Ritmikus Gimnasztika
 • Bemutatkozás, kapcsolat

A Ritmikus Gimnasztika Szakosztály


A szakosztály 2019 augusztusában kezdte meg a működését. Augusztus 22-én tartottam az első edzést, amit még 3 olyan követett, ahol az érdeklődők ingyen próbálhatták ki ezt a sportágat. Az edzéseken 5 olyan tornász is részt vett, akik már korábban, más egyesületben edzettek. Ezeknek az edzéseknek és a hirdetéseknek köszönhetően szeptember közepén már több mint 20 kislány-nagylány látogatta az edzéseket. A legfiatalabb 4 éves, a legidősebb 16 éves volt akkor.

Az első bemutatóra decemberben került sor, ahol a szülők előtt szerepelt 32 tornászpalánta. A bemutatót nagy izgalom és sok munka előzte meg, de az utólagos visszajelzések szerint nagyon jól sikerült. Ugyanebben a hónapban kérvényezte az egyesület, hogy a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség Tagegyesülete lehessen, és 2020. január 1-jétől ez megvalósult.

A 2020-as évre sok tervvel készültünk, a versenynaptárban tavaszra 5-6 versenyen való részvétel szerepelt. Ebből sajnos az ismert helyzet miatt csak 1 éles versenyen tudtunk részt venni. Az Aranyszalag kupa március 7-8-án volt, és a tornászaink dobogós helyezéseket hoztak haza. A versenyre való felkészülés során januárban és februárban kontrolledzéseket szerveztem, ahol élesben láthattam az elkészült versenygyakorlatokat.

Az edzéseket Tolnán a Tolnai Kulturális Központ tornatermében (Lovarda) tartjuk. Augusztusban megtartottuk az első edzőtáborunkat is a megszokott helyszínen, napi 2 edzéssel. A tábor a fizikai terhelés mellett nagyon jó csapatépítő hétnek is bizonyult.

2020. október 11-én megtartottuk az I. Vitál Kupát, ahol 20 tornászunk versenyzett, sokan közülük életükben először. A meghívott versenybíró segítségével értékeltük a lányok teljesítményét és sok érmet adhattunk át. Ez a verseny jó előkészülete volt az októberi és novemberi szövetségi versenyeknek.

2020. október végén Nagy Dóra részt vett az országos bajnokságon, versenykategória III. osztályban, ahol ebben az évben picit gyengébben szerepelt köszönhetően annak, hogy majdnem az egész versenyidőszakot törölték, így nem volt felkészülési verseny, ami nagy hátrányt jelentett.

2020. november első és második hétvégéjén a kisebbek léphettek szőnyegre a Berczik Sára Emlékverseny országos döntőjében. A 2011-12-es születésű kislányoknál egyéni csapatversenyben a képzeletbeli dobogó 3. fokára állhatott a csapatunk (a pandémia miatt nem tartottak közös eredményhirdetést…) arany minősítést szerezve. A duó versenyeken különböző korcsoportokban indultak a tornászaink. Egy arany és 4 bronzminősítést szeretünk. Nagyon elégedett vagyok ezekkel az eredményekkel, hogy szűk 1 év edzés után a tornászaink ilyen szépen szerepeltek.

A Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség által összeállított egyesületi rangsorban szabadidő kategóriában 21 egyesület közül a 9. helyet szerezte meg Vitál Sport és Szabadidő Egyesület. Ez méltó lezárása szerintem ennek a meglehetősen csonka évnek.

A 2021-es évnek úgy állunk neki, hogy 26 versenyengedéllyel rendelkező tornászunk van, akik közül 7-en már versenykategóriában indulnak. A pici tornászaink (2015-ös születésűek) külön szövetségi engedéllyel látogathatják az edzéseket február 1-jétől.

Erre az évre a szövetség új korcsoportok és kategóriák szerinti felosztást vezetett be. A szakosztályunk sportolói elsősorban a szabadidő I és II-es szinten versenyeznek, 7 tornászunk pedig a versenysport kategória II. osztályában fogja kipróbálni magát.

Nagy Ágnes
Szakosztályvezető és edző

Elérhetőségek


Nagy Ágnes

Tel: +36203555906
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kövess minket


Elérhetőségek


 • Cím:
  7130 Tolna Alkotmány u. 79.
 • Tel:
  +36-30-396-7146
 • Email:
  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.